Over mij

Kennismaking met klei

 

Tijdens zomermarkten stond ik altijd vol bewondering te kijken naar de mannen en vrouwen die op de draaischijf binnen enkele minuten van een homp klei een vaas vormden. De aanblik van de soepele bewegingen, de smeuigheid van de natte klei deed mij in 1988 besluiten dit te willen kunnen. Bij diverse keramisten volgde ik cursussen draaien en handvormen. Ik ontdekte dat ik in de klei mijn creativiteit kwijt kon en dat het mij ontspanning en vreugde bracht. 

 

In 2012 besloot ik dat ik meer wilde weten over het hoe en waarom van klei, glazuur en stookprocessen en ik schreef me in bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Waar ik in 2015 mijn diploma behaalde voor handvormen en draaien.

Begin 2020 heb ik en deel van onze schuur verbouwd tot atelier. Niet alleen voor mij maar een open atelier  waar ook anderen terecht kunnen voor vrij te werken, les of workshops.

 

Zoektocht naar een eigen stijl

 

Mijn werk bestaat zowel uit hand- en draaiwerk. Tijdens mijn zoektocht naar een eigen stijl ontdekte ik dat ik een voorliefde heb voor het werken met plakken. Bij het draaien maak ik graag borden en vazen. Ik werk het liefst met onderglazuren om schilderingen op mijn werk aan te brengen. Mijn favoriete kleuren zijn zandtinten, rozenrood en aqua blauw/groen; vooral ton-sur-ton.