Over mij

Kennismaking met klei

Tijdens zomermarkten stond ik altijd vol bewondering te kijken naar de mannen en vrouwen die op de draaischijf binnen enkele minuten van een homp klei een vaas vormden. De aanblik van de soepele bewegingen, de smeuigheid van de natte klei deed mij in 1988 besluiten dit te willen kunnen. Bij diverse keramisten volgde ik cursussen draaien en handvormen. Ik ontdekte dat ik in de klei mijn creativiteit kwijt kon en dat het mij ontspanning en vreugde bracht. 

In 2012 besloot ik dat ik meer wilde weten over het hoe en waarom van klei, glazuur en stookprocessen en ik schreef me in bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Waar ik in 2015 mijn diploma behaalde voor handvormen en draaien.

Momenteel ben ik bezich om in de schuur een groter atelier te realiseren. Dit moet een open atelier worden waar ook anderen vrij kunnen komen werken, of men les of workshops kan volgen.


Zoektocht naar een eigen stijl

Mijn werk bestaat zowel uit hand- en draaiwerk. Ik probeer diverse technieken uit om zo mijn eigen stijl te vinden. Tijdens mijn zoektocht heb ik ontdekt dat ik een voorliefde heb voor het werken met plakken. Bij het draaien maak ik graag borden en vazen. Ik werk graag met onderglazuren om schilderingen op mijn werk aan te brengen. Mijn favoriete kleuren zijn zandtinten, rozenrood en aqua blauw/groen; vooral ton-sur-ton.